3 glutenfri ting, du ikke kan få for mange af

Flere og flere danskere prøver i øjeblikket deres held af med glutenfri mad.

Mange tusinde danskere har gluten-allergi – og vi andre kan være heldige at opnå mere energi i hverdagen ved at skære en smule af.

chia seeds

Du får herunder 3 ting, der ingen gluten indeholder (se også liste hos Fødevarestyrelsen her), og som du simpelthen ikke kan spise for meget af – så er du i tvivl en aften, er det bare om at hoppe ned i det nærmeste supermarked og tanke op på:

  • Nødder og kerner – godt med kalorier, godt med protein og i øvrigt velsmagende. Giv den maks gas med dine nødder.
  • Æg – ikke rå, vel at mærke, men røræg, hårdkogte æg og omeletter er alle både sunde varer og glutenfri mad. Æg er en vital del af mange kure med det formål at opbygge muskler. Er du ikke på slankekur, og bruger du i forvejen lidt tid i fitnesscenteret, kan æg være din vej til mere protein og derved afkast på dit hårde arbejde.
  • Glutenfri havregryn – som udgangspunkt indeholder havregryn faktisk gluten. Derfor skal du passe en smule på med disse. Du kan dog for en mindre merpris købe glutenfri havregryn. Kombiner med mælk og rosiner og så har du en både sund, glutenfri og nærende morgenmad (og lidt for nem aftensmad, hvis det lige kniber med tiden en aften).