De mest talte sprog i verden

De mest talte sprog i verden

Definitionen på de mest talte sprog i verdenen er, hvor mange der har det som hovedsprog. Det vil sige, at det ikke handler om, hvor meget disse sprog bliver talt i dagligdagen. 

Måske går man og overvejer, hvilket sprog man skal tage på aftenskolen. Eller også går man og overvejer, hvilket sprog, man vil få mest glæde af at vælge i gymnasiet, fordi man gerne vil bruge det i arbejdsmæssig sammenhæng efterfølgende. Det kan også være, at man bare er nysgerrig efter at vide, hvor på ranglisten ens eget sprog befinder sig. Her vil vi komme ind på top ti over de mest talte sprog i verdenen.  

Top ti over de mest talte sprog i verden    

Skal man vælge sprog på aftenskolen, i gymnasiet eller til opkvalificering på arbejdspladsen, kan man kigge på nedenstående liste over de mest talte sprog i verden. De mest talte sprog i verden er:      

  1. Kinesisk, Mandarin   
  2. Spansk    
  3. Engelsk    
  4. Hindi  
  5. Arabisk 
  6. Portugisisk 
  7. Bengali
  8. Russisk 
  9. Japansk 
  10. Tysk   

Kinesisk, spansk og engelsk er på top tre       

Kinesisk ligger på førstepladsen efterfulgt af spansk og engelsk. Skal man lære kinesisk, skal man også lære et helt nyt alfabet eller tegnsprog. Her er det nemmere med spansk og engelsk, der har vores almindelige alfabet. Dernæst kommer arabisk, der ligeledes har et anderledes alfabet og tegnsprog. 

Nemmest med det europæiske alfabet    

På top ti listen er der fire europæiske sprog med engelsk, spansk, tysk og portugisisk. De har alle det samme alfabet, og dette gør det nemmere at sætte sig ind i, hvis man ikke har så meget tid eller energi. Det kræver nemlig altid energi og mentalt overskud at lære et nyt sprog. Det bedste råd er, at man har en løbende læringsproces i gang, så hjernen husker det tillærte.