Find ud af om du skal købe håndvægte eller en vægtstang

Går du op i at træne, og ønsker du at bygge muskelmasse op? Eller ønsker du blot at holde dig i god form og at have en sund krop? Uanset hvad din grund er, så kan du træne derhjemme, men det vigtige er dog her, at du får anskaffet dig noget ordenligt træningsudstyr, og du finder det, der passer til dig. 

Håndvægte vs. Vægtstang

Der er både fordele og ulemper ved henholdsvis håndvægte og en vægtstang. Hvis du ønsker at det træningsudstyr, du har, ikke fylder så meget, så er det en god idé, at du anskaffer dig nogle håndvægte. De er nemlig lette at flytte rundt på, og de kan hurtigt gemmes væk. Håndvægte giver dig også mulighed for at træne en masse forskellige øvelser, og du kan her træne hele kroppen, hvis det er hvad, du ønsker. Det er især en god mulighed for dig, hvis du er begynder inden for træning. En ulempe ved håndvægte er dog, at det kan variere, hvor din krop er stærkest, og derfor er det sandsynligvis ikke nok, at du blot anskaffer dig et sæt håndvægte – men du kan med garanti få en god variation med dette udstyr.
Hvis du derimod er ret øvet inden for styrketræning, og du ønsker at øge din muskelmasse, så er det vigtigt, at du løfter tungt, og her kan en vinder for dig være en vægtstang. Du kan på denne måde selv sætte vægtskiver på og selv bestemme hvor tungt, du vil løfte. Du kan også lave en masse forskellige øvelser med en vægtstang. Nogle eksempler kan være dødløft og squats. En ulempe ved en vægtstang og vægtskiver er dog, at de fylder rigtig meget, og hvis du mangler plads i huset, så er det klart håndvægten, der er det bedste valg!