Hvad er selverkendelse? Og hvordan kan du opnå det?

I takt med den teknologiske udvikling er der opstået et perfekthedsideal, som alle unge mennesker stræber efter at følge. Dette ideal følger en bestemt kropstype, som oftest ikke har særlig meget fedt på kroppen, og som sjældent har mange fejl eller mangler, når det kommer til udseende og personlighed. Unge bliver konstant bombarderet med billeder af unge mennesker på sociale medier, der dyrker dette ideal, og som er med til at forstærke kulturen. Denne perfekthedskultur har resulteret i, at mange unge har det svært med sig selv og lider af store selvtillidsproblemer. Et af de vigtigste værktøjer til behandling af selvtillidsproblemer er selverkendelse.

Selverkendelse er et vidt begreb

Begrebet selverkendelse dækker over mange ting. Helt konkret gælder det dog, at selverkendelse er evnen til at forstå én selv, og forstå de fejl, svagheder og begrænsninger, man har. Det er dog ikke nok at kende til sine svagheder og styrker, det er også vigtigt, at man har selvaccept. Hvis ikke man kan acceptere sig selv, som den man er, så kan det resultere i store selvtillidsproblemer, som for alt i verden skal undgås. 

Gode råd til opnåelse af selverkendelse

Når man skal opnå selverkendelse og selvaccept, er der en række ting, som er gode at huske på. For det første er det vigtigt at huske på, at alle mennesker fejler, og at det er en naturlig del af livet. Det er vigtigt, at man kan tilgive sig selv for sine fejl, og at man kan acceptere, at man ikke kan ændre på fortiden. Desuden er det vigtigt ikke at stirre sig blind på sine dårlige sider. Alle mennesker har dårlige sider, og

de dårlige sider fylder desværre oftest mere end de positive. Det er dog meget vigtigt, at man husker på sine styrker, og at man husker at fortælle sig selv, at man er god, som man er. Sidst men ikke mindst, alle mennesker har dårlige perioder, og det er der ikke nogen skam i. Selvom du føler dig nede, så husk at der altid er lys for enden af tunnellen.

Ungtilungs blog

De gode råd ovenover er inspireret af Ungtilungs blog om netop selverkendelse. Ungtilungs blogs består af unge bloggere, der skriver om at have det svært som ung. De skriver mange forskellige blogs om relevante emner, som kærestesorger og ensomhed, og mange unge sætter stor pris på deres ærlighed og gennemsigtighed. Hvis du vil læse blogs, der er i øjenhøjde med dine problemer, så besøg Ungtilungs hjemmeside.