Hvilken terapi er den rette for dig?

Tænker du at du har brug for at snakke om tingene med en professionel og terapi er det helt rette for dig? Så skal du læse med her.

Der er stor forskel på terapiformer og dette kan have indflydelse på hvilken terapeut du skal have. Læs med her for at lære mere.

De forskellige terapiformer – dan dig et overblik

Der er mange forskellige former for terapi og de kan alle noget lidt forskelligt. Der er som sådan ikke nogen af disse former, som er værre end andre. Det handler simpelthen bare om, at nogle passer dig og din situation bedre.

Der er for eksempel mange mennesker der har glæde af regressionsterapi. Under regressionsterapi går man tilbage i fortiden og ser på hvilke oplevelser man har haft der, som kan have indflydelse på den måde man handler i dag. Regressionsterapi danner grundlag for mange terapiformer og er meget velkendt blandt terapeuter.

Men der er også nogle som har meget god brug for at kognitive terapiformer, hvor det i højere grad har fokus på dine tanker og at disse skal ændres. Det er for eksempel meget nyttigt, hvis du døjer meget med angst for tiden.

Vælg en terapeut med erfaring

Uanset hvilken terapiform du mener er den rette for dig, så er det en god ide at vælge en terapeut, som har erfaring med dette emne. Hvis du for eksempel gerne vil prøve regressionsterapi, så er det en god ide at finde en person, som netop har mange års erfaring og akademisk baggrund i feltet. På den måde er de bedre i stand til at give dig lige netop den service, som du leder efter.

Du kan ofte læse mere om de forskellige terapeuter inde på deres hjemmesider. Her er de som regel gode til at dele deres baggrunde.