Sådan kommer du videre, hvis du er afhængig af sex

sexafhængighed

I Danmark bliver det desværre mere og mere normalt at lide af sexafhængighed. Hvis det er tilfældet for dig, er der her en guide til, hvordan du kan overkomme det.

Misbrug er grundlæggende en form for behovssubstitution. Det vil sige, at man lærer sig selv at dække en bred vifte af forskellige behov med det samme stimuli, i dette tilfælde sex.

Forståelse for behovssubstitution 

Behovssubstituon sker, fordi vi har behov, der er besværlige for os at få dækket. Det kan være, vi længes efter en hjertevarm samtale, nogle bekræftende ord fra vores forældre, anerkendelse fra vores partnere, at realisere os i et kunstnerisk projekt eller meget andet. Hvis vi af den ene eller den anden grund ikke finder det realistisk at få dækket de behov, kan vi forsøget at substituere behovene med noget andet. Derfor begynder vi at føle os liderlige, hver gang vi rent faktisk havde et helt andet behov, fordi vi tror på, vi kan få tilfredsstillet vores sexlyst, men ikke det behov, vi har substitueret med sexlyst. 

Dette fører til, at vi hele tiden er på jagt efter sex, også når det vi egentlig har behov for, er noget andet end sex. Det betyder også, at tilfredsstillelsen ved sex kommer til at føles hul og tom. Et eller andet sted kan vi godt mærke, at det egentlig ikke var sex, vi havde brug for, når vi først har fået det. Denne manglende forløsning kan skabe en ond cirkel, hvor vi hele tiden opsøger mere og mere sex, ikke mærker nogen tilfredsstillelse og derfor fortsætter jagten på sex endnu mere ihærdigt. Så er sexafhængighed skabt.

Løsningen på sexafhængighed er altså at få fundet frem til, hvilke behov, man har substitueret med sex. Nogle er i stand til at gøre det alene, mens andre har brug for hjælp fra en professionel.