Sådan sørger du for at slappe af i hverdagen

Den moderne dansker har svært ved at slappe af. Det ser vi i statistikkerne over mental sundhed, ikke mindst blandt de helt unge. Måske har du også oplevet det i dit eget liv. Arbejdet kan ende med at fylde for meget, man kan bilde sig selv ind, at tid med vennerne og fritidsaktiviteter er et præstationsræs på linje med arbejdet og at man i det hele taget altid bør foretage sig noget produktivt.

Det første skridt på vejen mod en mere afslappet hverdag er at acceptere, at den slags ikke er et realistisk mål. Det er fint at ville gøre sit bedre, men for at kunne gøre sit bedste, må man nu engang også hvile.

Hvordan man konkret slapper af, kan dog afhænge enormt meget af, hvem du er som person. For nogle personlighedstyder virker Iyengar yoga. For andre er det noget helt andet, der skal til. Endnu et skridt på vejen kunne derfor med fordel være at søge dybt og finde sandheden om din egen personlighed ved hjælp af noget så klassisk som Freuds personlighedsmodel.

Er iyengar yoga noget for dig?

Iyengar yoga er dog langt fra en dårlig ide for langt de fleste. Du har sikkert hørt om yoga, og Iyengar yoga er sådan set bare en speciel type yoga. I Iyengar yoga er fokusset ikke nødvendigvis på vilde stillinger og hårdt stræk. I stedet er det ypperste mål i Iyengar yoga at udføre øvelserne præcist og korrekt.

Derfor kan en portion god Iyengar yoga også virke direkte meditativt. Den slags præcise bevægelser, der efterhånden bliver til vane, kan gide en enorm kropslig og mental ro, som for mange er stærkt tiltrængt. Man kan ikke tænke på i morgen, når man skal bruge alt sit fokus på at holde øvelsen.