Sund mad til børnene

Jeg hedder Dorte og har to dejlige børn. Peter på 11 og Christina på 14. De har altid været meget kræsende og stort set levet af Chokopops og pålægschokolade. Jeg havde prøvet på mange forskellige måder at få dem til at spise noget mere sund mad. Hver gang jeg havde lavet aftensmad nægtede de at spise og jeg ville hellere se dem spise noget brød med pålægschokolade end jeg ikke ville se dem spise. Jeg blev mere og mere foruroliget over mine børns spisevaner. Jeg begyndte at søge på nettet efter sund mad til børn og fandt noget inspiration der.

Jeg greb det anderledes an denne gang. Jeg begyndte at servere mad med et smil på læben og sagde til dem at de ikke behøvede at spise op. Jeg startede ud med at lave stave af gulerødder og agurker. Det var som om de begyndte at prøve sig frem og turde røre sund mad. Jeg byggede langsomt på med noget mere fyldigt og forskelligt mad. Nu hvor jeg ser tilbage på hvordan de spiste dengang, kan jeg dårligt tro det er dem.