Sundere alternativer til spisebordet

sundere alternativer til spisebordet

Vi kender det alle… Man har en sød tand, og fristelsen er svær at modstå. Man har en trang til det, man ikke “må” få. Derfor handler det om at finde alternativer – og hvorfor så ikke finde alternativer til netop dén ret, man har lyst til? Du kan nemlig snildt lave pandekager på en sundere måde, den hjemmelavede pizza med bedre samvittighed og udskifte risen – helt uden at opdage det.

Her er samlet fem gode bud på sundere alternativer i hverdagen.

sund

Blomkålspizza – Nemt, sundt og hurtigt

pizza

Blomkålspizza – Blomkålspizza er en utrolig nem ret at lave, så der er ingen undskyldninger for at udskifte den traditionelle pizzadej med et lidt sundere alternativ. Dejen, der er lavet af blomkål, er uden gluten og med et lavere indhold af stivelse og fedt. Den er dog stadig så lige velsmagende, som en almindelig pizza, og dermed en god måde at lokke grøntsager i kræsne personers kost. Opskriften finder du ved at klikke på det indledende link eller blot trykke på billedet.

Bananpandekager – Søde og svampede

bananpandekager

Bananpandekager – Når først man har prøvet at udskifte de traditionelle pandekager med disse bananpandekager én gang får man for fremtiden lyst til at være mere kreativ i sit ellers traditionelle pandekagevalg, og begrebet “topping” får en helt anden betydning. Den svampede konsistens gør, at man netop føler, man stiller lysten til noget sødt og syndigt. De kan spises til enhver anledning – morgenmad, dessert eller som mellemmåltid. Klik på det indledende link eller blot billedet for at komme til opskriften.

Chiagrød – Alternativet til fisk

chiagrod

Chiagrød – Du kan efterhånden ikke vende dig nogle steder uden at høre om den nyeste trend – chiafrøene! Frøene er fra en blomsterplante af myntefamilien, og de består af ikke mindre end 20 % omega-3 fedtsyrer samt protein, fibre, kalcium og antioxidanter. Frøene er altså et godt alternativ til eksempelvis fisk og fiskeolie, og grøden kan med fordel erstatte din vanlige morgenmad. For at få fingrene i opskriften skal du blot klikke på det indledende link eller billedet til højre.

Blomkålsris – Mulighedernes ingrediens

blomkalsris1

Blomkålsris – I takt med, at videnskaben har fortalt os, at for meget stivelse i kosten er usundt, er blomkålsris blot blevet mere og mere populære. Der er nemlig ikke ret mange kalorier i blomkålsris, de er nemme at tilberede, og du har mulighed for at sætte dit helt eget præg på dem. Endvidere indeholder blomkål naturligvis fordelagtige og sunde ting. Blomkålsris ligner kogte ris meget, så du kan snildt servere blomkålsris til alle de retter, du plejer at servere ris til – eller måske pasta? Klik blot på det indledende link eller billedet for opskriften.

Blomkålsmos – En himmelsk mundfuld

blom

Blomkålsmos – Er du vild med den lækre, luftige kartoffelmos – og er i vildrede, fordi det ikke passer til dit ønske om at følge livsstile paleo eller LCHF – så fortvivl ej. Der findes naturligvis et alternativ, der er mindst lige så lækkert. Ved at anvende blomkålsmosen som alternativ slipper du for stivelsen i kartoflerne. Du kan tilsætte alle tænkelige smage til din mos i form af krydderier og krydderurter. Klik på det indledende link eller billedet, og kom direkte til opskriften.