Sådan kan du arbejde med dit koncentrationsbesvær

Koncentrationsbesvær kan være mere end bare træls: Det kan være en hindring i hverdagen og holde dig fra at være produktiv på arbejdet såvel som privat. Hvis du har store problemer med koncentrationsbesvær, og det ikke er forårsaget af ADD, ADHD eller en anden diagnose, så er der nogle ting, du kan gøre, der ikke involverer medicin.

Kontroller dig selv med tid

Du kan opbygge din viljestyrke og koncentration ved at sætte en timer og fokusere, mens den kører. Start med noget, der er nemt – det kan være 5 eller 10 minutter. Lad være med at fjerne dig fra dit arbejde, før tiden er gået.

Når den første tid er blevet nem og overskuelig, kan du sætte den op. Sørg for, at pauserne mellem tiderne ikke er for lange – højst 15 minutter, alt efter hvad situationen indeholder. Pauser er sunde i al slags arbejde, problemet opstår først, når de indeholder overspringshandlinger.

En anden måde, du kan træne dit koncentrationsbesvær, er ved at undgå apps som TikTok, der udelukkende leverer korte videoer. Din hjerne kan blive utålmodig af så kort indhold, og det kan være en god idé at begrænse tiden, du bruger på sådanne apps.

For at lære mere om koncentrationsbesvær, læs mere her. Du kan lære mere om dig selv og dit problem, og måske kan det hjælpe dig med at finde en løsning. Alle mennesker og hjerner er unikke, og det kan være, du pludselig finder et værktøj, der bare virker!

Alternativt kan du opsøge professionel hjælp. Hvis koncentrationsbesvær kommer i vejen for din hverdag, er der psykologer og terapeuter, der kan hjælpe dig. Du skal ikke lade dig skræmme af ordene; du kan ønske et forløb, der fokuserer på dit koncentrationsbesvær. Psykologi kan hjælpe med mange ting, ikke kun traumer.